Informatie Aan Dj’s (Amtrak)

Hier vind je de benodigde informatie over jouw stream voor op de radio.


Stap voor stap uitleg vind je onderaan de pagina


Je streamt op MP3, tussen de 192 kbs tot 320kbs (Afhankelijk van hoe snel je internet is, als je dit niet weet kies je de veilige kant, dus 192kbs) op 44100Khz en Stereo. Let hier goed op!

Server Address: radiodensclub.nl (*)
Source Port: 8004
Password: DensclubRadioInlogAmtrak!

Station name: Radio Densclub – (Programma naam)*

Station URL: http://radiodensclub.nl/

 

*(Programma naam) vervangen voor de naam van je programma, of je DJ naam.


Je streamt minimaal 15 minuten van te voren muziek door d.m.v. een mix of non-stop muziek. Het non-stop systeem zorgt er dan voor dat jij op jouw tijd op de zender live gaat. Ben jij niet aan het streamen wanneer de non-stop jou wilt inschakelen? Dan kan je niet uitzenden die dag. Het is heel complex gecodeerd waardoor er nog geen systeem in zit voor als het fout gaat. Check deze pagina regelmatig voor enige updates.


Stap voor stap uitleg hoe je een stream instelt:

1: Druk op + in het venster “Encoders”

 

2: Selecteer MP3 (Normal) in het venster dat naar voren is gekomen

 

3: Selecteer de hierboven omschreven MP3 kwaliteit

 

4: Ga nu naar het tabblad “Server Details” en voer hier je streamgegevens in zoals hierboven omschreven (Handige is kopiëren en plakken om geen fouten te krijgen)

 

5: Nu heb je je stream ingesteld en klik je op OK. Test het door op ► te drukken. Als je “Encoding” krijgt met een oplopende timer dan werkt alles correct! Krijg je een foutcode? Check dan de stappen hierboven nog een keer en pas zo nodig alles aan.